SMSGW.INI HTTP problems

SMSGW.INI HTTP problems SearchSearch

SMS & MMS Technical Forum » NowSMS Support - SMS Issues (Product Support Only) » Archive through June 02, 2006 » SMSGW.INI HTTP problems « Previous || Next »
Author Message
Lars Nielsen, MobileNation ApS - Denmark
Frequent Contributor
Username: Larsmservice

Post Number: 262
Registered: 10-2003
Posted on Wednesday, April 26, 2006 - 09:20 pm:   

Hi Bryce.

I got a problem with the HTTP connections in smsgw.ini.

The problem is hard to explain, but here goes.
You know the thing we use with adding a fake domainname in the windows host file ?

An example could be "bryce1.domain.com" resolves to ip "111.111.111.111"
So in smsgw.ini that would be something like this:

"Modem19=HTTP - bryce1.domain.com:80"


[HTTP - bryce1.domain.com:80]
charset=iso-8859-1
SenderAddress=1313
UserName=
Password=
TemplateText=/PARAMS
TemplateBinary=/PARAMS
ServerType=Custom
HTTPUseAuth=No
SendLongMessage=Yes
UseSSL=No

Now what if the receiving server did not support this fake domainname?
Would it be possible to do something else here ? Add multiple domains ? Add ip addresses ?
Anything...

I know it could be solved by using the correct domainname on the receiving server, but i cannot do that due to my own setup.


I know it sounds confusing, but if i have to keep running my current setup, i need to do some weird stuff here so that the HEADERS in the GET to the receiving server get the right domainname.
Lars Nielsen, MobileNation ApS - Denmark
Frequent Contributor
Username: Larsmservice

Post Number: 263
Registered: 10-2003
Posted on Wednesday, April 26, 2006 - 09:45 pm:   

Actually the problem is beginning to become quite common.
More and more gateways wants to encode their own wappush messages which forces me/us not to use the "TEMPLATEBINARY=". We have to use the "TEMPLATETEXT=".

The way that the receiving gateway differs between sms messages and wappush messages are in the GET data we send to them is if there is a "&wapurl=http://something&text=your content", the receiving gateways takes it for being a wappush. If its not there then they take it for being a sms message.

That forces me to make 2 connections to the same gateway in smsgw.ini so that i have one TemplateText with the wapurl parameter, and one without this parameter.
So i can make one connection with the real domainname, and one with a fake domainname where my HOST- file points to that IPnumber.

But now i am stuck with a gateway where they do not support the fake domainname and they do not wish to change it.

Do you know any other method to do the trick ?


;)Lars
Bryce Norwood - NowSMS Support
Board Administrator
Username: Bryce

Post Number: 5847
Registered: 10-2002
Posted on Thursday, April 27, 2006 - 05:15 pm:   

Hi Lars,

The "HOSTS" file entry trick is no longer necessary.

I don't remember exactly when we changed it , but you'll see that if you add a second (or third, etc.) connection to the same host, that the host name will get appended with a suffix like "#2" in the SMSC list.

-bn
Lars Nielsen, MobileNation ApS - Denmark
Frequent Contributor
Username: Larsmservice

Post Number: 264
Registered: 10-2003
Posted on Wednesday, May 31, 2006 - 12:07 pm:   

My Nowsms version 5.5m does NOT add a suffix like #2.

I got these 2 conns:

Modem1=HTTP - 1.1.1.1:80
Modem2=HTTP - 1.1.1.1:80


[HTTP - 1.1.1.1:80]
charset=iso-8859-1
SenderAddress=1111
UserName=abc
Password=cba
TemplateText=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
TemplateBinary=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
ServerType=Custom
HTTPUseAuth=No
SendLongMessage=Yes
UseSSL=No
SenderAddressOverride=Yes


[HTTP - 1.1.1.1:80]
charset=iso-8859-1
SenderAddress=1112
UserName=abc
Password=cba
TemplateText=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
TemplateBinary=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
ServerType=Custom
HTTPUseAuth=No
SendLongMessage=Yes
UseSSL=No


Am i doing something wrong ?
Lars Nielsen, MobileNation ApS - Denmark
Frequent Contributor
Username: Larsmservice

Post Number: 265
Registered: 10-2003
Posted on Thursday, June 01, 2006 - 08:11 am:   

Found the error. I made some errors manually in smsgw.ini

It should look like this:

Modem1=HTTP - 1.1.1.1:80


[HTTP - 1.1.1.1:80]
charset=iso-8859-1
SenderAddress=1111
UserName=abc
Password=cba
TemplateText=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
TemplateBinary=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
ServerType=Custom
HTTPUseAuth=No
SendLongMessage=Yes
UseSSL=No
SenderAddressOverride=Yes


[HTTP - 1.1.1.1#2:80]
charset=iso-8859-1
SenderAddress=1112
UserName=abc
Password=cba
TemplateText=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
TemplateBinary=/shortcodemapping/?mobile=@@PhoneNumber@@&so-on
ServerType=Custom
HTTPUseAuth=No
SendLongMessage=Yes
UseSSL=No
Lars Nielsen, MobileNation ApS - Denmark
Frequent Contributor
Username: Larsmservice

Post Number: 266
Registered: 10-2003
Posted on Thursday, June 01, 2006 - 08:12 am:   

Another problem...

If i want to use the #2 connection, i send this to nowsms in my GET data: "&Sender=1112". But nowsms still uses the first connection where the SenderAddress=1111

Why???

Login Login / Register Logout Logout Search Last 30 Days Topics Topics