Unable to send EMS

Unable to send EMS SearchSearch

SMS & MMS Technical Forum » NowSMS Support - SMS Issues (Product Support Only) » Archive through October 16, 2008 » Unable to send EMS « Previous || Next »
Author Message
Petar Markov
New member
Username: Mat100pa

Post Number: 1
Registered: 06-2008
Posted on Friday, June 20, 2008 - 02:06 pm:   

Hi,

I am trying to send a simple EMS with a 16x16 logo. When I execute the command from the web api the message gets stuck in the message queue with the following details:

SubmittedBy=127.0.0.1
PhoneNumber=
UDH=251223000210
Data=0000008003C01EE00FFA0FF41FF81FE01FE01FE02FD00FE000E0000000000000
pid=00
dcs=F5
Binary=1
[ErrorDetail]
RetryCount=2
LastRetryTime=20080620100151
LastErrorInfo=ERROR - Modem Response (2): +CMS ERROR: 304 -- COM3:
image/bmp
test.bmp (0.1 k)


All I want is to be able to add custom images as part of EMS. Any help is greatly appreciated.

Peter
Petar Markov
New member
Username: Mat100pa

Post Number: 2
Registered: 06-2008
Posted on Friday, June 20, 2008 - 03:03 pm:   

Just to mention that my gsm modem is MOTORAZRV9

Bryce Norwood - NowSMS Support
Board Administrator
Username: Bryce

Post Number: 7630
Registered: 10-2002
Posted on Thursday, June 26, 2008 - 06:40 pm:   

Hi Peter,

Unfortunately, this is a bug with the GSM modem implementation of most Motorola phones.

The GSM modem implementation has a bug that prevents it from being able to send any SMS messages that include UDH (user data header).

Unfortunately, this includes EMS, WAP Push, long messages, and pretty much every other type of binary message.

We are not aware of any solution other than to use a different modem.

-bn

Login Login / Register Logout Logout Search Last 30 Days Topics Topics