Number ported, no MMS

Number ported, no MMS SearchSearch

SMS & MMS Technical Forum » NowSMS Support - MMS & Advanced Issues (Product Support Only) » Number ported, no MMS « Previous || Next »
Author Message
Dark Dragon
New member
Username: Darkdrgn2k

Post Number: 50
Registered: 05-2014
Posted on Wednesday, December 12, 2018 - 05:24 pm:   

We ported two numbers over from one provider to another.

Both on huawei sticks

First numbers works fine but second number wont read any MMS messages.

I checked by changing the NowSMS modem to use default gateway, connected it and tried access the file form the .q file and it read it fine.

Any ideas what it could be.

The only error i get is "failed to connect to WAP gateway but im not sure that is the problem since the other stick sees the same message during test but still works.
Des - NowSMS Support
Board Administrator
Username: Desosms

Post Number: 5983
Registered: 08-2008
Posted on Wednesday, December 12, 2018 - 09:33 pm:   

What operator and settings?

Is the gateway/proxy an IP address or host name? (We've gotten better at using a host name, but 2015 definitely required an IP to work properly.)


quote:

I checked by changing the NowSMS modem to use default gateway, connected it and tried access the file form the .q file and it read it fine




If I understand this correctly, you were able to access the message content without a proxy. Proxy-less configurations are definitely a problem with the 2015 version.

Have you considered Android devices? Especially with multiple devices, the MMS handing is much more efficient.

--
Des
NowSMS Support
Dark Dragon
Frequent Contributor
Username: Darkdrgn2k

Post Number: 53
Registered: 05-2014
Posted on Wednesday, December 12, 2018 - 10:39 pm:   

Sounds like the issue is the proxy

Unable to connect to WAP gateway at http://web.wireless.bell.ca:80

Maybe if we can get 2018 working properly this will solve the problem.

I have the android setup in my back pocket, i have not had time to look at a rig to make it work.

But these sticks have been working since 2015 almost flawlessly (aside from some enumeration issues with windows)
Dark Dragon
Frequent Contributor
Username: Darkdrgn2k

Post Number: 54
Registered: 05-2014
Posted on Thursday, December 13, 2018 - 02:34 am:   

You called it,

Replacing the WAP gateway with an ip address fixed the problem it seems.

So production is "fixed" ill shift my focus to getting the upgrade working now :)

Add Your Message Here, or click here to create a new discussion topic.
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image
Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Click here to create an account.
Username:
Password:
Options: Automatically activate URLs in message
Action:

Login Login / Register Logout Logout Search Last 30 Days Topics Topics